Kaszásleves II

4 fő részére

Nehézség:

könnyű

hozzávalók

  • 25-30 dkg bármilyen fajta füstölt hús
  • 50 dkg vegyes leveszöldség
  • 2 dl sovány tejföl
  • 1 babérlevél
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál piros fűszerpaprika
  • 1 evőkanál liszt
  • késhegynyi törött bors
  • fél citrom leve vagy kevés ecet
  • 1 mokkáskanál reszelt citromhéj
  • 1 evőkanál vágott petrezselyemzöld

Elkészítés

A füstölt húst a leves készítése előtti napon annyi hideg vízbe áztatjuk, amennyi jól ellepi. Másnap az áztatóvizet leöntjük, és bő másfél liter tiszta vízben megfőzzük a húst. (Még így is annyi só marad benne, hogy a levest nem szükséges külön megsózni.) A puha húst kiszedjük a léből és félretesszük. (Ebből készül a második fogás.) A visszamaradt lébe beletesszük a csíkokra vágott zöldségeket, a héjas, egy darabban hagyott hagymát, valamint a citromhéjat meg a babérlevelet. Addig főzzük, amíg a zöldség megpuhul. Közben az olajon a liszttel rántást pirítunk, melyet a tűzről lehúzva a pirospaprikával összekeverünk, és kevés hideg vízzel feleresztve csomómentesre keverünk. Ezt a forrásban lévő leveshez öntjük, és a tejföllel együtt simára keverve felforraljuk. Ezután citromlével vagy ecettel és petrezselyemmel ízesítjük. Csipetnyi cukor nagyon jót tesz az ízének.

Megjegyzés

Figyelembe véve hogy a második fogás is ebből a füstölt húsból készül, igazán olcsó és nagyon jó ízű leves. A receptet "Genyke" küldte be.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.